English (United Kingdom)Nederlands

Visie

Op basis van een jarenlange ervaring weten wij dat de aankoopprijs van een schip, zowel nieuwbouw als gebruikt, belangrijk is voor het behalen van een gezond rendement.

Hoewel wij de aankoop van een reeds varend schip niet uitsluiten, bestaat onze huidige vloot vrijwel volledig uit nieuwbouwschepen. Daarbij wordt wereldwijd gekeken naar de meest gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. Momenteel heeft het Verre Oosten, waaronder China, een sterke troefkaart in handen en veel van onze schepen zijn daar gebouwd. Supervisie en kwaliteitsborging doen wij ter plaatse met een eigen team van inspecteurs.

Na oplevering door de werf begint het commerciële leven van een zeeschip. Onze vloot is met name toegerust om in te spelen op het mondiale container- en bulktransport. Dat kan zijn als feeder (voor het aan/afvoeren van containers vanuit de grootste wereldhavens naar kleinere havens) of als schip in een lijndienst tussen werelddelen. De bulkschepen varen vaak niet in een vaste trade, maar in een zogenoemde ''wilde vaart''. Dit betekent dat de schepen varen waar de lading te vinden is.